torsdag den 13. november 2014

Boganmeldelse - Weekendvandra i Skåne

Når vi taler om friluftsliv og ture, er det næsten altid med telt- eller anden overnatning for øje, hvad enten det er på markerede ruter, eller på kryds og tværs i naturen.

Mange af os tager til Sverige og nyder Allemannsretten, der giver os mulighed for at campere hvor vil vil, eventuel lave bål og leve det primitive liv midt ude i naturen.

Mange af os har sikkert haft svært ved at få kæresten med, og det uanset om kæresten eller ægtefællen er en mand eller kvinde.

Det er for primitivt, jeg skal have mit daglige bad og et rigtigt toilet - ikke noget med at sidde ude i skoven med bar røv, og blive ædt af myg! Og det der frysetørrede mad ser altså ulækket ud!

Mange kender sikkert disse udtalelser, i hvert fald de første gange vi har foreslået noget så formasteligt, som en telt- eller sheltertur i Sverige.

Man vil jo gerne have lokket partneren ud på ture. Måske skal man prøve lidt blidt først.

Hvad med en weekendvandring med overnatninger indendørs, med gode middage og alle moderne bekvemmeligheder i naturskønne omgivelser? Hotel- eller kroværelset der venter for enden af en lang dagsvandring med let oppakning?

Eller hvad med en kæresteweekend i Skåne, med flotte vandreture og kroovernatninger undervejs?

Bogen 'Weekendvandrature i Skåne beskriver 13 vandreture i Skåne der alle er baseret på luksusovernatninger og god mad.

Drakmöllans gårdhotel
Hvad med 'En vandring i sagaernes verden' sammen med kæresten. Gennem bøgeskov og bølgende hedestrækninger i Drakamällans Neturreservat, med overnatning på Drakamällans gårdhotel?

Drakmöllans gårdhotel ligger idyllisk, og har en super standard.

 En vandretur på i alt 20,5 kilometer, fordelt som 13 km om lørdagen og 7,5 om søndagen, og med en herlig overnatning og god mad lørdag.

Eller hvad med en tur ved Hovs Haller på Skånes
Hotel Hovshallar
vestkyst, med vandring langs vandet på klipper og langs smukke haver i et meget varieret landskab, og med en vandring der i sværhedsgrad kan tilfredsstille de fleste.

23,5 kilometer fordelt som 15+8,5. Lige tilpas til en weekend med en super overnatning på hotel Hovshallar.

Bogen er rigt illustreret med kort og billeder over de skønne turforslag, hvor der er noget for enhver smag og ture til mange weekends, og mon ikke partneren er blevet mør på en telttur efter de første 4-5 ture med luksusovernatninger?

I bogen finder du alt hvad du behøver for at planlægge og gennemføre en forførende weekendtur.
Du finder detaljerede turforslag med seværdigheder, kultur, natur og historie.
Fakta om gårdhoteller, gæstgiverier og slotte.
Vejbeskrivelser og information om offentlig trafik så du let kan finde frem.

Fakta
Forfatter: Pelle Estborn
Sprog: Svensk
ISBN: 9789197818179
Forlag: Calazo
Sideantal: 213
Format:12,5 X 18 cm
Pris: 258 SEK
www.calazo.se

Ingen kommentarer:

Send en kommentar