Om mig

Fjeldguide - forfatter - foredragsholder

Jeg kan bestilles til at holde foredrag om bla. eftersøgning i fjeldet, fjeldvandring, friluftsliv.
Du er også velkommen til at stille spørgsmål om friluftsliv, udstyr og fjeldvandring.
Se mere her!


Jeg er født i 1949 og har læst antropologi
Jeg har i de mellemliggende år arbejdet med mangt og meget, i mange forskellige brancher. Jeg har stor interesse for samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur samt for Skandinaviens geologi.

Min grundlæggende interesse for friluftslivet er mine forældre formentlig skyld i!
Mine forældre ejede nemlig et sommerhus ikke ret langt fra Knud Rasmussens hus i Hundested. Huset var, og er stadig, museum over den legendariske polarfarer og da jeg var dreng var der gratis adgang for børn, så huset var et af mine foretrukne opholdssteder. Med stor nysgerrighed gik den lille René rundt med hold i nakken af at have studeret billeder og effekter fra polarekspeditioner, og det var ikke svært for en dreng med stor fantasi, at forestille sig, at lerskrænterne på Sjællands nordkyst ikke var ler, men indlandsisens vældige isfront der spærrede for udforskningen af polarlandets indre.

Da jeg begyndte at kunne læse var netop opdagelsesrejsendes beretninger fra fjerne egne under midnatssolen eller i polarmørkets vold, det der fængede.
Den dag i dag har jeg et fint bibliotek om disse emner.

Fascinationen forlod mig aldrig........

Da jeg var ca. 20 år foretog jeg min første vandretur i svensk Lappland hvor jeg gik den første strækning af Kungsleden fra Abisko til Kebnekaise og ud til Nikkaluokta.

I årene efter foretog jeg adskillige vandringer i Kebnekaiseområdet, Sarek, Padjelanta, Rondane, Jotunheimen, Hardangervidda og i Jämtland-trianglen, samt næsten ligeså mange skiture i samme områder. Overnatningsformen har været i telt om sommeren og i telt, iglo og snehule om vinteren.

I 1992 startede jeg først "Vildmarksskolen" -der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano- og lidt senere "Vildmarksrejser" der arrangerede vandre- og fisketure i de Nordiske fjelde samt i Grønland og fjeldskiture i Norden.

Jeg har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv, fjeldvandring og vinterfjeld i flere ungdomsskoler og i oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture.

Jeg har boet på Færøerne i nogle år og i Grønland i endnu flere.
Jeg bygger og sejler grønlandsk qajaq, bygger østgrønlandske hundeslæder og kører med hunde.

Mine lange ophold dels på Færøerne og i Grønland har naturligvis afstedkommet et utal af ture, dels som vandreture, men også på ski og med mine hunde da jeg boede på grønlands østkyst.

Tidligere klatrede jeg lidt i klippe og is og har foretaget en hel del gletsjervandringer i Nordsverige og har bl.a. besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider.

Det der driver mig er ikke så meget trangen til at "erobre nyt land" som bare det at være derude. Efterhånden færdes jeg mest i de hjemmevante svenske fjelde omkring Kebnekaise. Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.

Ikke kun vandreture ansporer mig til at drage ud - også kanoture står højt. Den specielle frihed kanoen giver med al den bagage den kan transportere sammen med én til nye lejrpladser, bålmad og flotte vuer over sø og land, men igen er det "det at være derude" der tæller og ikke så meget om der udforskes nye vande.

Jeg har været en aktiv del af redaktionen på outsite.org gennem 12 år men er stoppet i april 2017 for at hellige mig skriverierne og for at foretage specielle researchture.

Jeg har skrevet guidebogen Kebnekaise og guiden "Ábesko - Kebnekaise ad Kungsleden og Vandring i Skandinavien. Find alle bøgerne her!

Kontakt mig på telefon 3160 0978 eller på mail: rene@ljunggrens.dk

Friluftsinteresser
Vandring
Kano
Kajak
Bushcraft

Ingen kommentarer:

Send en kommentar