søndag den 3. december 2017

Bushcooker

Som forfatter og turguide følger jeg naturligvis med i en masse grupper på Facebook og læser lange diskussioner om kogegrej, kogegrej der ofte bliver anvendt på shelterture og lignende i Danmark.
Det virker her lidt som om målet i sig selv er at have det største kogeuhyre der kan koge vand på rekordtid, men har vi egentlig så travlt når vi er på tur?

Vargo titanium bushcooker med en kedel fra Eagle

Vi vil gerne have bål for det er rigtig hyggeligt når vi sidder derude om aftenen.

Til middag når vi skal spise under selve vandringen derimod skal det hele gå meget hurtigt så der er det vi bruger multifuelbrænderen eller gasbrænderen, men hvorfor ikke bruge et lille kontrolleret bål i en bushcooker?

Bushcookeren sætter ikke mange spor i naturen selvom det jo er et bål. Cookeren kan sættes på en flad sten og så sætter den ikke spor.

Ja ja sidder nogle nok og tænker - endnu en komplet unyttigt dims der ser fed ud men som er alt for langsom. Det tager en evighed at koge en kedel vand og man skal hele tiden fodre den med kviste.

Ja lige præcis. Det tager sin tid men hvad skal man ellers lave i sin middagspause? Turen du er på handler vel ikke om at komme så hurtigt forbi noget du ikke når at opleve? Eller er det lige netop det det handler om. Altså at få så mange kilometer i benene og komme hjem og fortælle om hvor sej man var på den lange tur?
Er det det det handler om for dig er det da helt i orden. Det er din måde at være på tur på og intet ondt i det :)

Mine ture må gerne være anderledes med hyggelige pauser og god tid til at opleve naturen og mig selv i naturen sammen med hyggelige turvenner, og så er der masser af tid. Men det kræver lidt tålmodighed og den får man med tiden.

En anden ting er at man med en bushcooker faktisk kan tage afsted uden andet til at lave ild med end tændstål og man kan basere hele sin tur på bål og bålmad hvilket også er en charme i sig selv på de fine solskinsdage og en rigtig udfordring de dage hvor regnen siler ned, men lade sig gøre kan det.


Nogle af mine bedste ture er netop dem der foregår kun med bålmad og med et godt spot til hængekøjen langt fra stier og shelterpladser i uberørt natur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar