lørdag den 18. oktober 2014

Vinterture

Nu er efteråret over os, selvom temperaturerne i Danmark ikke rigtigt følger med. Det er lidt for varmt og vi mangler et par klare nætter med frost.

Vintertur i Blekinge
Nordpå i de skandinaviske fjelde, er efteråret ved at være afløst af vinteren. Det er nu den første sne falder, og efterårsstormene sætter ind. Det bliver tidligt mørkt, og længst oppe er der ikke megen lys dag tilbage, men til gengæld er det tiden hvor nordlyset dominerer de frostklare nætter. Årstiden er ikke til fjeldvandring, og heller ikke til skiture i fjeldet - alt det må vente til et stykke efter nytår.

Men! Nu er det tid for turene i Sydsverige, disse efterhånden traditionsrige ture, som vi har haft på Outsite.org i årevis og som stadig er interessante og er gode ture til vedligehold af formen, og som træningsture inden næste års fjeldture. Det er også ture der er velegnede til begynderen, der gerne vil snuse til det frie liv i naturen.

Flere af de ture jeg har været på i Sydsverige i Outsites levetid, har været annoncerede gruppeture for sitets medlemmer. Ture der har været foretaget på delabasis med samkørsel i biler, eller med offentlige transportmidler, til destinationer i Skåne og Blekinge. På det sidste har Outsite også tilbudt guidede ture, hvor en turleder har stået for al det praktiske, og hvor turen har været langt an på at begynderen også skulle have mulighed for at deltage, uanset om grejet var 100% i orden men lån og skrab sammen, for ikke at forkøbe sig inden den første tur, der alligevel skulle være i trygge rammer. De guidede ture er på deltagernes præmisser, og der tages hensyn til førstegangsvandreren. Til gengæld betaler man en lille fee for turlederen.

Det nye Outsite.org der lanceres i morgen søndag
De privat arrangerede ture har været ment som ture, hvor en tovholder har inviteret andre til at deltage i hans eller hendes tur med forventningen om, at alle deltagerne var 'selvkørende' og ikke skulle have hjælp undervejs, selvom de som regel har fået det alligevel, idet alle hjælper hinanden så godt de kan på gruppeture, men som førstegangsvandrer kan man godt føle sig lidt preset, på den slags ture.

Også her i vinter vil vi lave en masse ture. Sommerens eftersøgning i fjeldet samt arbejdet med det nye outsite.org, der lanceres i morgen søndag, har taget en masse af min og Christians tid så der ikke har været tid til at tage på tur, men det ophører nu og I der er på Outsite kan se frem til flere ture fremover.

Fremover vil begge turmodeller være at finde på Outsite sammen med en masse nye tiltagså følg med på www.outsite.org!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar