mandag den 6. oktober 2014

Kanotur på Immeln


Efteråret er i fuld gang, eller står lige for døren, alt efter hvordan man ser på det, men farverne begynderså småt at præve farvespektret i vore skove og hegn. Myggene er væk, og ofte kan vi forvente klart vejr, høj himmel og måske også lidt nattefrost på udsatte steder - noget der er med til at fremskynde de imponerende efterårsfarver.

Efteråret er også tiden hvor kanocentralerne lukker ned for sæsonen, og kun har åbent ved forespørgsler. Det er den aller bedste tid på året til kanopadling på søerne der i sæsonen er lidt overrendte, men som nu ligger stille hen, og venter på os der ikke er bange for lidt køligt vejr. På os der har erfaring med padling og lejrslagning om efteråret, og som ved hvad man skal have med, for a få den ultimative weekendoplevelse i et vildmarkslignende vådområde.

Hvad man skal have med er nu ikke det store problem når kanoen frem for fødderne er transportmidlet. Kanoen laster let 500 kg, så letvægtsgrej er ikke et must. Her kan man nærmest have det hele med, og det har vi også. Det lige fra avanceret kogegrej til bålmad, campingstole, presenninger til hvis det regner og maget andet.

Har man lyst til at være derude er det til kanoture ikke de store investeringer man skal ud i - man bruger bare det tøj man har. Det er lige meget hvad det vejer, bare man kan slæbe det frem til kanocentralen og få det i kanoen.

Immeln vender vi tilbage til hvert år. Området ligger i tilpads afstand fra Sjælland til at man ikke skal bruge mere end ca. 4 timer på at køre derover. Landskabet er så tilpads anderledes art man ikke føler at man padler i Danmark og så gælder Allemannsretten hvilket giver os lov til at slå lejr hvor vi vil (stort set), og derved finde nogle virkelig gode og smukke pladser med udsigt til solnedgangen over søen.

På kanoturene er det ikke så meget den rejste distance der tæller. Alle kan være med uanset om man har padlet før eller ej. Der er altid en erfaren makker til én og der gives gerne instruktion og på turene hjælper alle hinanden så vi sammen får en god tur og en masse socialt samvær om god mad lidt vin og hvad folk ellers finder på.

Kanoturene er et hit hvert efterår og forår så tage gerne med!
Efterårets første kanotur på Outsite løber af stabelen fra den 17. - 19. oktober og der er ledige pladser hvis du har lyst - du kan læse mere her: Kanotur i Sydsverige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar