torsdag den 8. august 2019

Årets fjeldtur 2019

Så har årets fjeldtur været afviklet med et supergodt hold af friske og positive deltagere. Turen var faktisk også en slags jubilæumstur for mig idet jeg i år har været på fjeldvandring i ialt 50 år.
De 50 år har ikke kun været med én tur om året i alle år og det har ikke altid været i Lapland idet jeg også har vandret på Færøerne, i grønland og forskellige steder i Sverige og Norge em det er kun fjeldture der er talt med.


Turen var utrolig flot selvom vi havde det lidt koldt de første dage og deslige regn hvilket gjorde det hele lidt besværligt. Jeg havde nemlig forberedt en rute med ikke mindre end tre meget høje pasovergange og på toppen af dem ville vi selvfølgelig gerne have god sigt.

Ved at "file" lidt på etaperne de første to dage lykkedes det så vi fik udsigt på alle overgangene.


Vores rute startede i Nikkaluokta hvor vi havde chartret helikopter til at flyve os oven for trægrænsen hvilket er det letteste især når ruten ellers starter i Årosjåkk som man er nødsaget til at få bussen til at stoppe ved. Årosjåkk ligger ca. 20 km før Nikkaluokta.


Turen op igennem skoven er ikke videre interessant og der plejer at være en del myg så helikopteren er lettere.
Fra Pladsen hvor vi blev sat af vandrede vi ad stien der fører mod Alisjávri samelejr der ligger ved Alesjávri-hytterne på Kungsleden - med der skulle vi selvfølgelig ikke ud.

Vi vandrede ad stien hen til vadet over Leavášjohka hvor vi drejede fra og fulgte Leavášjohka mod vest indtil kløften Šnjalžorurra som vi gik op igennem.

Det er lidt tricky oppe hvor man skal undgå nogle kløfter med vandløb der godt kan være heftige elelr med snebroer af tvivlsom kvalitet.

Efter kløfterne vandrer man højt på højdekurve1200 moh. Der er fine teltpladser heroppe og efter en overnatning vandrede vi videre på højdekurven hen til vandløbet Vássajohka for at finde stien ned. Stien er der nærmest ikke mere så man bøvler lidt ned gennem skoven til broen på ruten mellem Nikkaluokta og Visttas-hytten i Visttasvággi.

Herfra gik vi over og teltede ved broen over Visttasvággi for dagen efter at vandre over Njunni til Gaskkasvággi og derfra videre til Dárfal og ned til Kebnekaise fjeldstation.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar