onsdag den 22. september 2021

Få mere ud af turen og naturen - serie med bogomtaler

Interessen for at færdes i naturen har aldrig været større end den var under coronakrisen, og forhåbentlig fortsætter den interesse.

Måske kan forslag til aktiviteter derude styrke interessen - det har den i hvert fald gjort for mig.
Jeg vil derfor i de kommende indlæg beskæftige mig med emnet og foreslå nogle handy bøger om forskellige emner - primært om de spiselige ting man kan finde derude men også lidt om andre ting.

Koustrup & Co. forlag har udgivet en fiks serie om naturen bl.a. omhandlende spiselige svampe, spiselige planter og blomster, kryddersnaps og meget andet relevant for den der færdes derude.  

Nu kan man jo selvsagt ikke transportere et helt bibliotek med i rygsækken men efterhånden som man har anvendt bøgerne og lært urter, bær, svampe etc. at kende så er de med til at berige maden i lejren, ligesom indsamling af ingredienser til kryddersnapse kan være hyggelige at lave derhjemme - og ikke mindst at have en lille én med i lommelærken på turene fremover.

Bøgerne er i et fint format til at have med ud i rygsækken men på trods af størrelsen både anvendelige og yderst oplysende. Her går man i detaljer med det der er væsentligt, og ikke med al det man kan læse i store fede bøger hjemme.

Lad os tage et grelt eksempel:
Vil vi lede efter svampe så kan værket her fortælle alt om svampe, og jeg mener alt: Nordeuropas svampe.
Som man kan læse og se så er det ikke ligefrem bøger man transporterer med i rygsækken, og desuden indeholder de langt mere end den almindelige svampesamler har brug for ude i naturen under jagten på de spiselige svampe.

Til modeksempel vil jeg omtale denne bog:
Spiselige svampe i naturen, skrevet af Peter Nielsen og udgivet på Koustrup og & Co.

SPISELIGE SVAMPE indeholder præcis det du har brug for når du er ude og fouragere i skoven.
Du får lidt at vide om hvad svampene "lever af" og derfor også om hvor du har størst sandsynlighed for at finde lige netop din yndlingssvamp.

Du får også råd om indsamling og opbevaring og konservering hvis ikke du vil spise det hele med det samme når du kommer hjem.

Indledningsvis får du kendskab til de giftige arter og også om hvordan svampene er opbyggede så du lettere kan identificere dem.

Herefter er der en gennemgang af de gode spisesvampe og deres voksested.
Svampene er her rigt illustrerede ligesom resten af bogen. Jeg synes illustrationerne er fine og præcise idet de viser præcis det man har brug for derude i skoven.

De sidste sider i bogen er forbeholdt opskrifter. Her finder du eksempler på gode svamperetter.

Generelt kan man sige at bogen er god at have i rygsækken hvis man er på tur i svampesæsonerne og gerne vil supplere fx den frysetørrede ret med et friskt tilskud.

Absolut en anbefalelsesværdig bog.

Fakta:
Titel: SPISELIGE SVAMPE i naturen
Forfatter: Peter Nielsen
Format: 12,5 X 17 cm
Vægt: 200 g
Inbunden
Antal sider: 93
Pris: 99 kr.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar