onsdag den 21. august 2019

Boganmeldelse - Nordeuropas svampe I + II

Svampesæsonen er over os og med det skal der både findes, samles og bestemmes svampe Hvad er spiseligt og hvad er giftigt og hvad er alle de andre for nogle og hvorfor vokser svampene forskellige steder.


Det er meget moderne i disse år at sanke i naturen og svampe er stadig populære at samle men mange kender kun få spisesvampe og vil gerne lære flere at kende ligesom nogle af os nørder lidt mere og selvfølgelig samler spisesvampe men derudover også er nysgerrige på svampe der ikke er spiselige.
Dertil kommer at det er en fordel for enhver svampesamler at kende alle de giftige for gør man det risikerer man ikke andet end at få noget med hjem der ikke er spiseligt men heller ikke er giftigt.

Nordeuropas svampe er det til dato mest imponerende og gennemarbejdet værk i to bind om svampe på dansk.
Værket er skabt af de to førende mykologer Thomas Læssøe og Jens H. Petersen som både har lang erfaring som undervisere men som også er forfattere til flere betydningsfulde bøger om svampe, så her er tale om virkelige kapaciteter på området hvilket bøgerne bærer tydelige præg af.

Bøgerne omhandler mere end 2.800 svampearter og er illustreret med mere end 10.000 flotte og tydelige billeder der er med til at gøre det lettere at bestemme den enkelte svamp.

Værket starter med et helt nydesignet bestemmelseshjul med en overskuelighed alle kan forstå.

Et afsnit behandler også svamperiget, hvad en svamp er og hvor og hvorfor den lever og vokser hvor den gør, og hvad den lever af.

Bøgerne er usædvanlig flotte og overskuelige så jeg vil driste mig til at udnævne dem som et pragtværk.

Fakta
Forfattere: Jens H. Petersen og Thomas Læssøe
Forlag: Gyldendal
Format: 290 X 200 mm - indbundet - 2 bind
Sideantal ialt: 1650

Pris: 899,95

Ingen kommentarer:

Send en kommentar