onsdag den 1. april 2020

Sommerens fjeldtur 2020 afsnit VI

I går var den 31. marts, og der blev det ikke til et nyt indlæg. Grunden er at jeg også retter min kommende bog om vandreruter i Kebnekaisefjeldene til i denne tid.
Min korrekturlæser er skrap, og det skal hun også være for at holde mig i ørerne, så jeg må arbejde på bogen når der kommer nyt.


I dag skal I så ikke snydes for en del af fortsættelsen på planlægningen.

Son vanlig lægger jeg et oversigtskort ind her i starten så det er lettere at følge med.


Sidst nåede vi til Alisvággihytterne der ligger på Kungsleden. Alisjávrihytterne er et meget stort anlæg med en masse sengepladser hvilket betyder at man møder rigtig mange mennesker der, men for at vi kan fortsætte vores planlagte rute så skal vi den vej forbi idet vi skal bruge stålbroen ved hytterne til passage af elven Aliseatnu.

På den anden side forlader vi igen Kungsleden og vandrer i stedet over imod samernes sommerlejr idet vi skal op imod søen 868 for derefter at fortsætte ned i Visttasvággi. Det er ikke så let at finde teltpladser heroppe ved søerne så vi skal vælge en strategi hvor vi telter før Alisjávrihytterne og væk fra Kungsleden og derefter blot passere Alisjávrihytterne med kun en lille pause så folk kan se anlægget og måske lige nyde et et eller andet drikkeligt eller andet fra butikken.
Derefter skal vi videre for at nå helt over til kløften før broen i øvre Visttasvággi ved Moskkumoahrmá hvor der er meget fine teltpladser.

Når vi så har overnattet der og nydt udsigten gennem dalen vandrer vi videre til Visttashytten hvor Tove Falck venter os. Vi skal hilse på Tove som vi kender fra en tidligere tur og hun er netop hyttevært i den periode hvor vi kommer fobi - det bliver hyggeligt.
Jeg tænker at vi telter overfor hytterne på elvens modsatte side hvis ikke der er for mange.

Vi skal telte ved Vistashytten eller i dens nærhed idet der ikke er mange muligheder på vores næste etape.

Vi er nu nået ned hvor der er lidt flere mennesker for flere vandrer mellem Alisjávri - Visttashytten og nálluhytten som er vores næste mål. Ruten er imidlertid kun delvis markeret og der er langt mellem Alisvággi og Visttas og fra Nikkaluokta til Visttas så for at komme til Visttas så skal man medbringe telt og det sorterer lidt i menneskestrømmen.


Nálluhytten ligger i Stuor Reiddavággi som er en ret smal og alpin dal og ruten er kun sparsomt markeret med varder. Der er et vad der nogle år kan være lidt bøvlet mens det i andre år faktisk er ikke eksisterende og man kan krydse med støvlerne på men ellers er dalen relativ letvandret indtil hytten.


Hytterne ligger hvor dalen udvider sig en smule men man skal krydse et vandløb for at komme over til den.

Overfor hytterne er der en plads med udmærkede teltpladser.

Fortsættes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar