tirsdag den 24. oktober 2017

Bål af Thomas Svardal - Boganmeldelse

En bog om bål - skal man nu læse om det? Er det ikke bare at plaske noget tændvæske over pindebrænde og sætte ild til?
Det kan da ikke være nogen større vidensskab at tænde et bål, eller kan det?
Jo, det kan det faktisk for selvfølgelig kan man få tørt træ til at brænde en dejlig solskinsdag hvor man planlægger at hygge sig ved bålet hjemme i haven. Men ude i naturen hvor det måske både regner og blæser og al tilgængelig træ er vådt, er det en hel anden sag og bøfferne smager ikke særlig godt stegt over et bål der stinker af vådt træ der afbrændes.
Bogen er fuld af inspiration og viden om at tænde bål, uanset hvor du befinder dig i naturen, og uanset vejrforholdene. Gennem enkle trin viser forfatteren hvordan man tænder forskellige typer bål. Her tips og råd om optændingsmaterialer og om hvordan forskellige træsorter brænder. Hvordan man tænder bålet uden brug af tændstikker og hvor man skal placere bålet i forskelligt terræn både sommer og vinter.
Bogen indeholder også råd om sikkerhed og tips om hvordan du lærer børn at tænde bål.
Bogen er en rigtig god og velillustreret bog om bål, træsorter og optændingsmetoder og giver udførlige instruktioner.
Forfatteren, Thomas Svardal er en ægte norsk friluftsentuiast. Han er opvokset med skov og fjeld som nærmeste nabo og har fået friluftsinteressen ind med modermælken. Når han ikke er på tur, arbejder han som kreditanalytiker i en bank.
Fakta
Forfatter: Thomas Svardal
Forlag: Rosinante
Udkom: 6. oktober 2017
ISBN: 978-87-638-5422-1
Format: 230 x 160 mm
Antal sider: 160
Pris: 248,95

Ingen kommentarer:

Send en kommentar