tirsdag den 22. september 2015

Hytte-til-hyttetur på Kungsleden

Laplandsfjeldenes nok mest kendte og populæreste strækning, "The beaten track" som man måske kan kalde det, er strækningen fra Abisko turiststation i nord og ad Kungsleden til Singi-hytterne og derfra ind til Kebnekaise fjeldstation og videre ud til Nikkaluokta. 104 kilometer ad markeret og fasttrampet sti byder den på gennem noget af Laplands smukkeste natur.

Vandrere på Kungsleden.
Har du drømt om en tur i fjeldet, men ikke har så meget lyst til at være hæmmet af en tung rygsæk, ligge i telt og hvad der ellers hører til lejrlivet er en hytte-til-hyttetur måske noget for dig!

Vil man op omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise, så er den nordligste og mest kendte
Nállu-hytten i Stuor Reiddavággi
strækning af Kungsleden måske en rute du skal kigge lidt mere på. 

Der er her lagt op til en behagelig hyggetur med vandring i roligt tempo gennem smuk og fascinerende fjeldnatur og med overnatninger i hytter langs ruten.

De to længste strækninger afkorter vi med nogle kilometers bådtranspoet så vi ender på nogle rimelige dagsetaper på 11 - 15 km.

Stien hele vejen er tydeligt markeret, men da det er en trampesti må man ikke forveksle "stien" med en grussti i for eksempel en dansk park. Der er ind imellem ujævnt og vådt så gode vandrestøvler er det behageligste at vandre i selvom man sagtens kan gå i vandresko hvis ens ankler er til det.

Hytterne er ejet og drevet af den Svenske Turistforening og er man medlem der eller har et
Interiør - køkken og fællesrum
almindeligt dansk vandrekort få man rabat på overnatningerne.

Hytterne er faktisk ganske hyggelige, især udenfor den travleste turistsæson, og mange af dem ligger ganske smukt i landskabet.

Hytterne der for de flestes vedkommende er tegnet af fjeldlegenden Tore Abrahamsson, var foruden at være en passioneret fjeldvandrer også arkitekt.

Hytterne er smart indrettet med et fællesrum med opholds- og køkkenfaciliteter samt et eller flere soverum med køjer.

Der er hyttevært og flere af dem har også en lille butik med proviant, slik, øl og vand og andre fornødenheder så man ikke behøver at slæbe det hele med hjemmefra.

Køjerne har såmænd tæpper og puder også så man faktisk kan klare sig uden en sovepose
Soverum
og kan nøjes med at slæbe en lagenpose med.

I alle hytterne er der selvfølgelig brændeovne så man kan få varme hvis det er nødvendigt eller få tørret tøj der er blevet vådt.

Ruten ned gennem fjeldområdet er ganske flot og meget varieret ligefra den lyse lave fjeldbirkeskov, ogver flade sletter med græs og højurtenge til markante dale flankeret af stejle imponerende fjeldsider.

Ingen af turens etaper er specielt anstrengende at vandre så alle der er vant til at vandre lange ture i skoven eller ved stranden herhjemme kan være med og få fine oplevelser.

Turen kan bruges som en oplevelsestur hvor man måske for første gang prøver kræfter med fjeldet, men også hvis man er begynder i fjeldvandring og gerne vil prøve det lidt af inden man måske vover sig ud på teltture i området er den velegnet.

Er du interesseret i en tur kan du læse mere her og allerede tilmelde dig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar