tirsdag den 6. september 2016

Bornholm ad kyststierne: Vandreture. Oplev den smukke bornholmske naturBornholm er med sin forskelligartede natur og topografi i forhold til resten af landet, virket dragende på de fleste af os, og det uanset om vi er friluftsfolk eller blot tager derover som almindelige turister.


Fra gammel tid har der været anlagt stier hele vejen rundt langs Bornholms kyster. Stierne blev i sin tid anlagt for at strandvagterne kunne komme omkring.

I dårligt vejr og om natten gik de patrulje langs kysterne for at se, om der var skibe i havsnød, og om natten gik de med lys og lygter for ad advare dem om de farlige klippekyster. På den måde undgik skibene at strande, men trods det var der alligevel mange skive der forulykkede og derfor også redningsaktioner. Men på Bornholm var "et godt vrag ikke at foragte", for ofte var der kostbare varer ombord på de strandede skibe.

Bogen her er en udførlig beskrivelse af alle stisystemets etaper og derfor en interessant bog for folk der ønsker at vandre Bornholm rundt eller blot nogle af etaperne. For friluftsfolket der vil overnatte ude under deres ture er der desværre ikke angivet overnatningsmuligheder, så en udførlig vandreguide for længerevarende ture er den ikke, men alligevel syntes jeg den har mange værdier i de udførlige rutebeskrivelser.


Rute- og naturbeskrivelserne giver gode idéer til hvilke strækninger der indeholder elementer man syntes man vil opleve på sine ture og ved hjælp af planer over frie lejr- og shelterpladser kan man let tilrettelægge sine egne ture rundt på øen, og derunder anvende bogens mange informationer til at gøre turene endnu mere interessante.

Fakta om bogen

Af: Søren P. Sillehoved

Forlag: William Dam

Format: Limryg - 10,5 X 20 cm

Sprog: Dansk

Sideantal: 112

Udgivelsesdato: Marts 2016

ISBN-13: 9788793286177

Pris: 130,50

Ingen kommentarer:

Send en kommentar