tirsdag den 23. september 2014

Boganmeldelse: Danmarks vilde Lægeplanter

I denne tid, hvor flere og flere om ikke erstatter medicinalbranchens tilbud med urtemedicin, så dog ofte supplerer med disse naturprodukter, og hvor der er stigende interesse for blandt andet oprindeliges folks brug af urter til helbredelse og forebyggelse af lidelser, kommer her en bog om danske lægeplanter.

Det er et ganske flot og gennemgribende værk, der er rigt illustreret med farvebilleder, ikke kun om planterne som helhed, men også med en mængde detailfotos der gør artsbestemmelsen tilgængelig også for ikke botanikkyndige.

Bogen er bygget op med nogle indledende afsnit om plantestoffernes vej til moderne medicin, traditionel medicin og etnomedicin, om de første skridt til de hospitaler vi har i dag, nemlig de gamle klostre hvor nonner og munke helbredte, eller forsøgte at helbrede datidens borgere med forskellige urter.

Herefter forklares plantedele- og plantepræparaters anvendelse.

Et stort afsnit er naturligvis helliget de 100 valgte lægeplanter denne bog handler om og som nævnt rigt illustreret. Et afsnit omhandler også de kemiske stoffer der er at finde i de vilde planter ligesom der er en refference til videnskabelig dokumentation på området.

Bogen er et digert og velskrevet værk om emnet, specielt er jeg begejstret for de meget detaljerede plantebeskrivelser med voksested, anvendelse etc.

Alt i alt en meget anbefalelsesværdig bog for alle de der interesserer sig ikke kun for botanikken, men også for naturmedicin.

Fakta
Danmarks Vilde Lægeplanter
Af: Ina Giversen, Leon Brimer, Birgit Kristensen
Foto: Lars Norman
320 sider
Indbundet
ISBN: 978-87-02-13834-4
Pris: 349,95 kr
Gyldendals forlag 2014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar