mandag den 2. marts 2015

Forår?

Næh forår er det ikke! Jeg troede ellers i lørdags at foråret nærmede sig, solen skinnede og der var lunt i haven hvor vintergækkerne titter frem unde buskene.
Det hold ikke ret længe for i dag er det koldt og det sner store hvide tøsnefnug over Herfølge!
På fredag skal jeg til området ved Immeln i Sydsverige på vandretur, og der skal pakkes i løbet af ugen.

Lejr på næsset ved Raslången vinteren 2014
På denne årstid ved man aldrig hvordan vejret bliver, om det bliver frost og sne eller måske regn og blæst. Måske bliver det som på billedet herover!

Lejr ved Raslången påsken 2007

Men det kan jo også blive som på dette billede der er fra en dejlig tur derovre i påsken 2007, hvor det var lunt og stille vejr.

Noget af det sværeste er at blive klog på vejret. Især her hvor vinteren burde ophøre og foråret nærme sig, kan det hurtigt og uforudsigeligt svinge fra det ene til det andet, og det gør det svært at pakke rygsæk.
På den ene side er der fornuften der siger én at man skal pakke efter vinterforhold, mens forårsdjævlen som en lille rød én med horn i panden og trefork i hånden hvisker én forårsfornemmelser i øret. Det er ham den lille fyr man helst vil tro på! Og gør man det kommer man ofte til at fryse under hele turen.

De første gange man tager på tur på denne årstid, ender man næsten altid med at have alt for meget med, fordi man vil sikre sig. Man vil ikke fryse, og man vil ikke sulte, og man glemmer at det kun er to overnatninger man har på en weekendtur, og pakker til en hel uge!

Det gør jeg ikke denne gang, altså pakker for meget! Jeg er fast besluttet på at få rygsækkens vægt ned fra de oprindelige 20 kilo plus til 12-14 kilo, uanset om jeg skal på fjeldtur eller på weekendtur. Om sommeren kan jeg sikkert få vægten endnu længere ned - måske helt ned på 8-10 kilo til en weekendtur!

Hængekøje ved Blankaviken
På denne tur bliver overnatningen også i hængekøje. Teltet på ture syd for polarcirkelen, med undtagelse af i fjeldterræn, er jeg gået helt bort fra. Den svenske skovbund med sine klipper, tuer og andet der gør den ujævn og knoldet, gør hængekøjen uundværlig.

Underquilt monteret
Der er blot det ved køjen, at man ikke rigtig har noget underlag, hvorfor kulden sniger sig ind på undersiden. Man kan lægge et almindeligt underlag ind i køjen, men det slås jeg altid med i løbet af natten, så en såkaldt underquilt er sagen. UQ'en spændes løst under hængekøjen der helst skal have dobbelt bund så den nederste tager vinden, så man ikke ligger dunene flade så quilten ingen funktion har.

Underquilten fungerede upåklageligt på forrige tur i februar, så nu må vi se på denne tur.

Turen guider jeg for outsite.org og målet er at vandre i et gammelkendt område, men også at finde nye ruter i området. Det bliver spændende og man får trænet kort og kompas.
Har du lyst til at komme med på tur kan du se udvalget af forskellige ture her!
Er du kun interesseret i de ture hvor jeg er turleder så kan du se dem samlet her!
Husk, at det er gratis at være medlem på Outsite.org - Danmarks største site for friluftsinteresserede!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar