søndag den 1. februar 2015

Om at 'være derude'!

Solen skinner og når jeg ser ud ad vinduet flygter tankerne fra den uslåede græsplæne, jeg nåede ikke den sidste græsslåning i det efterår der varede alt for længe og lod vinteren vente på sig. Den vinter vi i 14/15 ikke har set eller mærket meget til - endnu!
Tankerne flyver til de mange ture i Sydsverige jeg skal på i 2015 og hvor den første allerede er i marts i Sydsverige, men også hen mod sommerens fjeldtur eller måske fjeldture og efter at tjekke nye ruter af både i Sydsverige og i fjeldet!

Rener på højfjeldet
Nu skal man jo ikke altid vandre nye ruter hverken i Lapland eller andre steder. Man kan sagtens vandre de samme ruter flere gange. Lysets forskellighed sammen med årstidernes skiften gør, at man får nye oplevelser selv på 'gammelkendte' ruter. Nye lejrpladser giver også nye oplevelser af dem man har mere tid til at opleve end når man blot passerer stedet under vandring.

Flot lejrplads i fjeldet
Ofte finder man nye spots under sine vandringer, husker dem og lægger næste rute efter dem for måske at dvæle lidt mere ved en flot udsigt, eller en lejrmulighed der ser spændende ud.

Egentlig er det ikke så vigtigt hvor man vandrer i forhold til at samle gode oplevelser med dem du er på tur med, eller opleve gode spots i naturen. De findes alle steder både i lavlandet og i fjeldet. Måske trækker de øde fjeld lidt mere. De øde vidder og spektakulære fjelde og gletsjere, der giver én følelsen af at være 'derude'. At være derude hvor ikke mange andre kommer. At være derude hvor man kan føle sig alene og i den mægtige og uforudsigelige naturs vold, og at spille med på naturens vilkår og klare de situationer den er med til at skabe for en selv.

Flot lejr i Sydsverige
Har man en trang til at være langt væk, og det er vi nogle der har, så er Sydsverige eller Danmark måske ikke lige stedet, selvom man sagtens kan finde lejrpladser hvorfra man ikke bliver mindet om civilisationen, der findes lige om hjørnet. Alle lande og områder har deres egen charme og spændende natur.

Alligevel er det naturligt at man efter utallige ture i Danmark og Sydsverige føler at man kender områderne, og gerne i hvert fald én gang om året vil se noget nyt og anderledes, og for os der holder af arktis så er fjeldene i Nordskandinavien lidt 'Det forjættede land', der er let at komme til i forhold til steder som for eksempel Grønland og Alaska.
Lapland kan alle komme til, og alle kan få gode og relativt billige oplevelser på ture deroppe. Ofte er det jo langt billigere at tage på fjeldvandring, end er er for eksempel at tage på charterferie sydpå.

Får du nu også selv 'blod på tanden' og vil ud så er det blot at komme af sted.
Mangler du nogle af vandre sammen med, så er der måske en eller flere af disse ture der kan friste: http://www.outsite.org/ture-kurser

Outsite er non profit og driver Danmarks største friluftssite til fremme for interessen for et aktivt friluftsliv, og medlemsskab er naturligvis gratis. Outsite.org 'lever' af sponsorpenge og som sponsor, vi kalder det Outsite+, giver du et lille bidrag, og til gengæld yder vi lidt ekstra til dig. Du kan læse om Outsite+ her: http://www.outsite.org/outsite-klubben

Er du begynder og gerne vil 'snuse' lidt til friluftslivet, så er der gode muligheder på fællesture eller guidede ture. Er du på tur med erfarne vandrere får du ofte en mase letkøbt erfaring allerede på første tur, og er du ligesom mig, der ikke kendte nogle i min omgangskreds der var til vandring og friluftsliv, så møder du sikker nogle allerede under din første tur, du måske vil planlægge flere ture sammen med.

Jeg håber vi ses derude og vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte mig personligt på ljunggren@outsite.org.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar