tirsdag den 17. februar 2015

Lidt sjovt og hyggeligt til turene!

Tidligere på året, i januar afholdt vi på outsite.org en vinterworkshop i Sydsverige, og under turen hiver en deltager en lommelærke op med hjemmelavet urtesnaps, og delte gavmildt ud.
Overraskelser til turkammeraterne er altid en kærkommen gestus, uanset hvilken tur man deltager på.
Hændelsen fik mig til at tænke på de mange forskellige slags jeg selv laver, men som jeg desværre ofte glemmer at tage med når jeg er på tur - men det skal der gøres noget ved!

Slåen
Slåensnaps er en simpel én at starte med idet man blot vandrer en tur ud i skoven eller markens hegn, hvor slåen ofte vokser.
Slåenbuske er 2 - 3 meter høje buske med tornlignende sidegrene på hovedgrenene og blå bær.

Slåen er enormt bitre før de får frost så når man har plukket dem man skal bruge, lægger man dem i fryseren i et par døgn så man er sikker på, at de har fået frost nok.

Fuglene kan også godt lide de blå farvestrålende bær, men først når de har fået frost, så derfor skal man være lidt på forkant, men det er jo ikke svært i denne vinter.

Når høsten er i hus og bærrene har været frosset, fylder man et sylteglas med tætsluttende låg med bær. Fyld herefter efter med en neutralsmagende sprit som for eksempel Brøndums eller en billig vodka.

Lad den helst stå et årstid og trække, hvis du har tålmodighed, og herefter filtreres den og hældes på flaske. Den skal opbevares fra start til slut mørkt, da dens ellers flotte violette farve ændrer sig til brun!

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar