tirsdag den 18. november 2014

De kommende vinterture

Nu nærmer vi os december. Måneden hvor de fleste af os håber på hvid jul. Den hvide jul der næsten aldrig rammer Danmark, men som vi alligevel har forhåbninger om i denne årets mørkeste måned.
Når sneen og frosten dækker landet bliver himlen klar, og sneen får landskabet til at lyse op, og fortrænger den mørke triste og regnfulde vinter, vi eller de fleste år må leve med.

Hygge ved bålet i vintercampen
Det er i denne triste vintertid vi drømmer om forår, og flotte ture i den lysegrønne bøgeskov. Lejren med det knitrende bål ved søbredden, eller udsigten fra shelteret vi har valgt til at overnatte i.

Men, er vinteren nu så slem, eller gør vi den værre end den er, hvorved vi afskærer os selv fra nogle gode friluftsoplevelser derude?

Flere tænker sikkert, at om vinteren kan man ikke overnatte ude. Der skal man have en varm hytte med brændeovn eller pejs, for at det er sjovt!

Selv syntes jeg vinteren er en fin tid at tage på tur i, og det hvad enten der er sne eller ikke. Snelandskabet er selvfølgelig mere vinterligt og hyggeligere at være på tur i, men på vore breddegrader er det ofte sådan, at der enten er for lidt sne til ski, og for meget til at vandre, men det klares let ved at sætte de daglige etaper ned. Det bliver de alligevel, da dagene på denne årstid er så korte som de er, og et af vinterturens vigtigste elementer er lejrlivet.

Der er ofte ikke mere sne end at man sagtens kan vandre
Lejrlivet er vigtigt på den måde, at der skal etableres en ordentlig lejr hver dag, så de lange aftener bliver til at holde ud. Der skal være bål, masser af bål, der kan lyse op og give varmen, så man kan sidde ude og nyde aftenen. Det er ved bålet, de gode og sjove historier fra tidligere ture bliver fortalt. Det er her man samles om aftensmaden og hygger efter dagens vandring.

Jeg plejer at springe december over som turmåned. I december er der så meget andet, men fra januar bliver der tid igen.

I tidligere tider havde vi faktisk en nytårstradition, med årets første tur i den første weekend efter nytår. Disse ture gik altid til Sydsverige, og vi havde ofte folk med fra hele landet, hvilket var rigtig hyggeligt.

Nytårsturen er en saga blot, ingen tager initiativ til dem mere, men senere i januar kan vi altid samle et hold af friske vandrere.

Jeg vil i de næste dage skrive lidt mere om vinterture og forhåbentlig inspirere andre til at tage med!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar